Home renovation Byrnes Street, Fairfield

Traditional Queenslander Full Home Renovation in Fairfield

Speak to a reno expert

Queenslander Renovation - Fairfield

Traditional Queenslander Full Home Renovation in Fairfield

Our clients approached us to help them update their Traditional Queenslander home, they wanted to undertake different stages of the renovation over a period of time.  We worked with our clients over their desired time frames to achieve these stunning results.  

2011
Our first project was to refurbish their existing bathroom which included the toilet, we gutted the existing area and redesigned the space so it was more practical.  We were able to achieve a separate bathroom and toilet.  

The finish was extremely important to our client, she wanted a high-end bathroom renovation that would stand the test of time, that was modern but incorporated traditional elements.  With this in mind we melded the use of both traditional and modern materials to create this stunning bathroom makeover.

2013
Our second project was to relocate the existing kitchen and create a large living space for the family.  We reconfigured part of the upper level to allow for the new dining, living and kitchen areas, it was important to continue flow from the existing areas to the new and not detract from the traditional style of the existing home.  

We needed to successfully achieve  bringing the feel of outside within without major changes to the external wall of the home, we did this adding a gas-lift window and creating a servery from the kitchen to the deck.  To maintain the integrity of the home we continued with the use of VJ wall linings and replicated the ceilings from the old to new areas.  

The kitchen was to be beautiful and modern, our clients choosing a 60mm caesarstone top for their bench, VJ paneling is carried under the island bench for continuity with the walls and the use of 2-pack on the cabinetry, finger-pull handles and LED strip lighting add the contemporary element to this amazing kitchen renovation. 

2017
Our third project was to update the rear deck and create a new home gym.  The deck felt enclosed so by changing the balustrade to something less visually obscure allowed our clients to achieve a more open feel and a connection with the greenery outside we did this by removing the pine balustrade and using stainless steel wire balustrade, additionally we used  wider handrail which allows our clients to lean on and feel relaxed in their entertaining space. Louvre’s were placed at one end of the deck to allow for adjusting the area to suit the weather conditions.  

To create the new home gym for our clients we needed to convert part of their existing garage and patio to form this space. We used VJ wall linings to carry the traditional theme from upstairs to downstairs and as the wall linings were bold in colour we used Cedar VJ linings for the ceiling in a natural finish to add warmth.

A door was included to maintain a connection from the garage to the gym.  A wall of glass allowed us to make the room feel light and airy as well as provide a nice external aspect, cabinetry was included to store all of the necessities for working out, a full length mirror was used to open the space and makes it feel just like a real gym.  Single lite french doors added more light and a look that connects with the wall of glass.  

To finish the entry we tiled the existing concrete with a timber look tile. This is a perfect place for our clients to work out. 
 

We have had the pleasure of working with Urban Scene Construction twice now and each experience has been of utmost professional and creative service on carrying out our bathroom and kitchen renovation projects in a timely and outstanding manner. Ongoing regular contact and a vast knowledge of suppliers and products were of a superior standard. I would highly recommend the team at USC for your next exciting home project.

-- Kevin and Angela

Contact
16 Lloyd St, Camp Hill, QLD 4152
ABN and Builders Licence

ABN: 94 115 015 220 
QBCC Lic No.1080019

UrbanScene Logo

Website by MODD